Stroomstoringen Enexis Paddepoel buitenproportioneel

paddepoel-winkelcentrum-stroomstoring 08-03-4Weer stroomstoring Paddepoel

Gisteravond, 3 augustus, weer eens een stroomstoring bij Enexis. Tussen 18:00 en 20:30 zaten vele huishoudens in Paddepoel weer uren zonder stroom. Het gaat om het winkelcentrum en Paddepoel Noord.  De hoge frequentie van de storingen begint langzamerhand buitenproportioneel te worden en het wordt tijd dat Enexis de Paddepoelers maar eens tegemoet moet komen. Zo werden wij getroffen door een storing aan de voeding van de modem toen de stroom weer beschikbaar werd. Lastig om dan vast te stellen wat de oorzaak is en je in het doolhof van telefoonbeantwoorders terecht komt. We hebben het weer kunnen oplossen. De oorzaak van de stroomstoring was een breuk in een kabel.

Recentelijk meldden wij dat de stroomstoringen in de noordelijke wijken van Groningen worden veroorzaakt door werkzaamheden van Enexis, die het netwerk juist moet verbeteren, antwoordt het gemeentebestuur van Groningen op vragen uit de raad. Begin dit jaar werd de wijk Paddepoel een aantal keren getroffen door een grote stroomstoring. Dat leidde tot woedende reacties van met name de winkeliers in het winkelcentrum daar.

Enexis investeert de komende jaren zo’n dertig miljoen euro in het verbeteren van het netwerk, waardoor bij een storing in elk geval minder aansluitingen worden getroffen. Ook kan een storing straks sneller worden gevonden en opgelost. Daarnaast worden voor Paddepoel extra maatregelen getroffen en is gecontroleerd of de spanning op het net rond het winkelcentrum stabiel genoeg is. Dat blijkt zo te zijn.

Volgens Enexis moet het grote aantal storingen in Paddepoel in 2016 voorbij zijn.

5 gedachten over “Stroomstoringen Enexis Paddepoel buitenproportioneel

 1. 2016 moeten de storingen over zijn .Dan zitten wij er nog zeker anderhalf jaar aan vast dat er storingen kunnen ontstaan.Bedankt en daar betalen we masaal aan mee als er op z’n minst weer 2 tot ????????hoeveel uur zonder stroom zitten om van overlast maar niet te praten als je slecht ter been ben en hoog woont.Je kan dan niet thuis komen en zeker geen medicatie krijgen op bepaalde tijdstippen.

 2. Schandalig!
  Mijn moeder van 90 woont 7 hoog, heeft een rollator en is afhankelijk van de lift!
  Dus tot 2016 moet zij (en wij haar kinderen) maar hopen dat ze niet in de lift zit of net van of naar huis wil/moet gaan als er weer een storing is!
  En zo zijn er veel meer ouderen in de 3 hoge flats bij het winkelcentrum! Dus nogmaals SCHANDALIG!

 3. Even voor de duidelijkheid wij betalen aan de gemeente Groningen precariobelasting, dit bedrag kunt u inhouden wegens nalatigheid, als u niet in staat bent om zelfstandig naar uw woning te kunnen belt u 112 (brandweer) dus niet alleen zeuren maar ook actie ondernemen.

  • En wie gaat de brandweer betalen?
   Ook al krijg je het terug van Enexis, moet je eerst wel een paar honderd euro voorschieten.
   We hebben die shit te danken aan nalatig onderhoud van Enexis.
   Wel betalen voor de diensten van Enexis maar het is Enexis die niet levert.
   Enexis wil alleen maar poen opstrijken.
   Weet je dat als de stroom er 5 uur af is geweest dat je maar 35,– euro vergoed krijgt, of de inhoud van je koelkast nou 20,– of 200, — was doet er niet toe, je krijgt geen stuiver meer.
   Mij koelkast was in die 2 en een half uur al van +7 graden naar +11 opgelopen en de vriezer stond voor de storing op -18 en toen er weer stroom was dit gestegen naar -5.
   Twee en een half uur verder had ik alles uit de vriezer weg kunnen gooien.
   Voor alle duidelijkheid, ik heb de deuren van de koelkast dicht gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *