Stroomstoringen Paddepoel door verbetering netwerk

paddepoel-winkelcentrum-stroomstoring-8Stroomstoringen in de noordelijke wijken van Groningen wordt veroorzaakt door werkzaamheden van Enexis, die het netwerk juist moeten verbeteren, antwoordt het gemeentebestuur van Groningen op vragen uit de raad. Begin dit jaar werd de wijk Paddepoel een aantal keren getroffen door een grote stroomstoring. Dat leidde tot woedende reacties van met name de winkeliers in het winkelcentrum daar.

Enexis investeert de komende jaren zo’n dertig miljoen euro in het verbeteren van het netwerk, waardoor bij een storing in elk geval minder aansluitingen worden getroffen. Ook kan een storing straks sneller worden gevonden en opgelost. Daarnaast worden voor Paddepoel extra maatregelen getroffen en is gecontroleerd of de spanning op het net rond het winkelcentrum stabiel genoeg is. Dat blijkt zo te zijn.

Volgens Enexis moet het grote aantal storingen in Paddepoel in 2016 voorbij zijn, omdat de werkzaamheden dan klaar zijn en het netwerk van een betere kwaliteit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *