Studenten Alfa-college organiseren alcoholvrij feest

alfa college-feest waagplein-1Zeven stoere studenten mediavormgever van het Alfa-college in Groningen organiseren op 27 november een alcoholvrij feest waar Kid De Blits optreedt. Het feest is onderdeel van een campagne die alcoholgebruik van jongeren terug moet dringen. “Alcohol is slecht voor de hersenen en onder andere daarom willen wij jongeren aansporen om niet te drinken,” aldus Narek, een van de studenten.

De passievolle designers zijn helemaal overtuigd van hun project. Ze noemen zichzelf Makluk Squad en voeren hun campagne uit voor Van 16 naar 18? Maklukzat!; de Groningse campagne om de nieuwe regelgeving onder de aandacht te brengen. Deze campagne streeft meerdere doelen na: bekendheid nieuwe regelgeving, vergroten inzicht waarom alcohol pas vanaf 18 wordt toegestaan, bevorderen afname alcoholgebruik onder jongeren en stimuleren alcoholvrije activiteiten.

Makluk Squad vindt dat een goed idee. “Laatst zag ik een vriend in zijn eigen kots op het marktplein liggen. Hij huilde en lachte door elkaar. Leek wel depressief. Ik moest zijn ouders bellen en thuis heb ík hem omgekleed”, aldus Joel die naar eigen zeggen wel drinkt maar niet zuipt. Alex is gestopt met drinken. Alcoholmisbruik komt te veel voor om hem heen: “Huiselijk geweld, zelfmoord, families die uit elkaar gaan. Ik zie het allemaal gebeuren”. Met een zelfgemaakte commercial willen de jongens laten zien wat de gevaren zijn van overmatig alcoholgebruik.

Wedstrijd
Makluk Squad gaat met de campagne de strijd aan met 14 andere jongerenteams uit de provincie Groningen. Onder begeleiding van hun school en gemeente bedenken de teams campagnes en voeren die uit. Ze worden uitgedaagd zo veel mogelijk jongeren, ouders én alcoholverstrekkers te bereiken. Een vakkundige jury kiest in december 2014 de winnaar. De studenten van het Alfa-college zijn erg gemotiveerd om te winnen. “De projecttijd van onze opleiding is ‘op’ en we doen nu alles in onze eigen tijd”, aldus Jesse. Hij hoopt dat er veel mensen naar het feest komen. “Sommige mensen zeggen dat een feest zonder alcohol geen feest is. Ik zeg: dan moet je juist komen. Wij laten je zien dat het anders kan!”

Locatie:
Het hiphop/drum ‘n bass feest vindt op donderdag 27 november van 20.00 tot 00.00 uur plaats in het News Café (Waagplein 5) in Groningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *