Studenten Sociologie gaan betrokkenheid buurt onderzoeken

groningen-stadspark-kinderboerderij-jan seton-nldoet-2

wethouder jan seton altijd betrokken bij …

Wethouder Jan Seton geeft start college ‘De gemeente en haar burgers’

Wethouder Jan Seton geeft vanmiddag om 13.00 uur het starsein van het vak ‘De gemeente en haar burgers’ voor 70 eerstejaars studenten Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het zevende achtereenvolgende jaar gaan de eerstejaars studenten Sociologie een onderzoek doen voor de gemeente Groningen.

Dit jaar gaat het onderzoek over het collegespeerpunt participatie. De onderzoeks- vragen gaan over hoe betrokken Stadjers zijn in hun buurt en hoe het staat met de bereidheid om zelf de inrichting en het onderhoud van groen op te pakken
Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van Hilde Steenbergen, docent aan de opleiding Sociologie. De 70 eerstejaars studenten krijgen een gastcollege van gemeente- ambtenaren over hoe het in Groningen nu gaat met de inrichting en het onderhoud van het openbaar groen

Een actuele ontwikkeling is de opkomst van het fenomeen ‘buurtmoestuinen’.  Bewoners adopteren een braakliggend terrein in hun buurt en maken er prachtige buurtboomgaarden of –moestuinen van. Groningen telt momenteel al meer dan 50 van dit soort particuliere initiatieven die veel mensen plezier brengen. Gemeente en bewoners trekken hier samen op om het voor elkaar te krijgen. Het onderzoek mag uitwijzen of hier meer animo voor is.

De studenten gaan telefonische enquêtes afnemen vanaf medio maart. De resultaten worden verwerkt in een rapport dat de studenten in mei presenteren aan de gemeente, op het Stadhuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *