Studentenflat De Cornus Selwerd na metamorfose voor internationale studenten

Woningcorporatie Lefier gaf de studentenflat aan de Kornoeljestraat  in de Groninger wijk Selwerd het afgelopen jaar een grondige metamorfose. De Cornus – zoals de flat gaat heten – is nu bijna klaar en komt binnenkort weer beschikbaar voor verhuur. Een goede zaak, want de vraag naar woonruimte voor studenten is nog altijd groot. Vanaf 1 februari 2022 verhuurt SSH de 321 geheel vernieuwde kamers aan internationale studenten.

Kwaliteitsverbetering

Een klein kamertje en met 15 man de keuken en douche delen? De student van tegenwoordig heeft andere wensen: wel samen met anderen wonen, maar ook meer comfort en ruimte voor jezelf. Daarom verbouwde Lefier de onzelfstandige kamers in de drie Selwerdflats om tot semi-zelfstandige studentenkamers van ca. 19 m2, met een eigen douche en toilet. De keuken en gezamenlijke woonkamer delen bewoners voortaan met ca. 7 huisgenoten. Een flinke kwaliteitsverbetering: de kamers zijn groter geworden, goed geïsoleerd en huurders hoeven minder voorzieningen te delen.

Internationale studenten

Na de Dragant en de Acero is de Cornus de laatste flat die is gemoderniseerd. De verbouwing is zo goed als klaar. SSH gaat de gehele flat huren van Lefier voor de huisvesting van internationale studenten en is al gestart met de verhuur. Vanaf 1 februari 2022 nemen de nieuwe bewoners hun intrek in de spiksplinternieuwe kamers.

Samenwerking SSH en Lefier

Antje Hooghiem, manager gebiedsteam studenten Lefier: “We werken sinds een aantal jaren samen met SSH, vanwege hun kennis en ervaring met short stay huisvesting van internationale studenten. SSH huurde de Cornus voor de renovatie al langere tijd. We zijn heel blij dat de samenwerking opnieuw wordt voortgezet in deze flat. Door de verbouwing kon de flat een jaar lang niet worden verhuurd. En dat terwijl er nog steeds veel vraag is naar woonruimte voor studenten. Gelukkig komen de 321 kamers binnenkort weer beschikbaar, helemaal gemoderniseerd.”

“We zien dit als een hele mooie stap in het verbeteren van zowel de kwaliteit als betaalbaarheid van huisvesting voor internationale studenten in Groningen.” zegt Jolien Stokroos, teammanager bij de SSH. En we hopen dat de nieuwe bewoners zich hier snel thuis voelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *