Students for Climate Groningen demonstreren voor een beter klimaat

Vandaag, donderdag 21 februari, waren zo’n zeventig scholieren, studenten en werkenden aanwezig op de Grote Markt in Groningen om te demonstreren tegen de klimaatsveranderingen, waarbij grote bedrijven als Shell en Exxon Mobile een eerlijke deel van de schade aan het klimaat voor hun rekening moeten nemen. De demonstranten hebben zich laten inspireren door de Belgische groepering Students for Climate. De demonstranten hielden vervolgens een protestmars door het centrum van Groningen. 

Het is de tweede keer in korte tijd dat jongeren aandacht vragen voor het klimaat. Recentelijk, en wel op donderdag 7 februari, demonstreerden honderden middelbare scholieren in Groningen tegen het klimaatbeleid.

Tekst gaat verder onder de foto’s

De klimaatdemonstraties begonnen eerder in Zweden en zijn vanuit daar verspreid over Europa. Daarna was er 7 februari een grote demonstratie in Den Haag van scholieren. Bram Dingelstad (namens ROOD, jong in de SP): “Waar de scholieren aan begonnen zijn zetten wij hier voort. In andere landen gaan de jongeren ook de straat op. Daarom willen wij de jongeren van Groningen ook een moment bieden om zich uit te spreken voor hun toekomst, voor een rechtvaardige en veilige samenleving.” Students for Climate is van plan om iedere donderdag weer te staken op de Grote Markt en roept alle jongeren op om zich aan te sluiten.

Tijdens de bijeenkomst vroeg  activiste mevrouw Kiki aandacht  voor de bomenkap bij Der Aa-Kerk

Eerder deze week knutselden leden van jongerenorganisatie van de SP de spandoeken in elkaar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *