Groninger veehouders in strijd om de hoogste eer in Bedum

Vandaag, zaterdag 23 februari,  strijden vijfendertig Groninger veehouders om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show. In zorgmanege “De bonte Schimmel” te Bedum verschijnen ruim 150 runderen in de ring tijdens de twintigste editie van deze provinciale wintershow. In de sfeervolle hal is nabij de ringen een gezellige beurs met stands van diverse bedrijven.

Om 09.30 uur verschenen de eerste koeien in ring 1. In ring 2 worden  de kalveren en de pinken gekeurd. Bij de kalveren, die voorgebracht worden door kinderen t/m 12 jaar, zal ook een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet worden aangewezen. De pinken(tussen 11 en 20 mnd oud) worden voorgebracht door kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bij de pinken zal de strijd gaan om exterieur, toilet en showmanship.

Alle foto’s: klik hier

Leerlingen van het MBO Terra in Groningen hebben vanuit het vak Regio Leren het project Showmanship uitgevoerd. Hiervoor zijn de afgelopen maanden 2 oefendagen georganiseerd. Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen, tijdens het defilé aan het einde van de keuring.

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit J. Steegink uit Okkenbroek. R. Scholten uit Geesteren en A. Sietzema-de Jong uit Jubbega zullen dit jaar de keuring van de kalveren en pinken voor hun rekening nemen.

Alice Booij uit Noordwolde(Fr) zal speaker zijn. Daarnaast is als aspirant speaker A.R. Oenema uit Boazum aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *