Succesvolle ondernemers uit Sardinië in het zonnetje gezet

Samen met zijn collega burgemeester Dessi van het Italiaanse Capoterra huldigde burgemeester Peter Rehwinkel  vijftal succesvolle Italiaans-Groninger ondernemers die hun oorsprong vinden in deze plaats op Sardinië.
politiek-italiaanse ondernemers- -1

Wij herinneren ons nog, en dat is inmiddels alwaar zo’n vijfendertig jaar geleden, dat de eerste pizzeria geopend werd in de Peperstraat in Groningen en wat zou Groningen nu zijn zonder het aanbod van de lekkere Italiaanse keuken. Een gezellige morgen waar u hier alle foto’s kunt vinden en kunt door linken naar uw pizzeria.

politiek-italiaanse ondernemers-Antonio Etzi-1Antonio Etzi
Deze ondernemer kwan in januari 1969 naar Groningen en opende in 1977 op het Zuiderdiep in Groningen Pizzeria Sardegna. In 1980 opende hij Restorante Porto Cervo aan het A-Kerkhof. Vanaf 1982 tot op heden runt deze Italiaanse ondernemer Lo Stivale in de Ebbingestraat.

politiek-italiaanse ondernemers-Erminio Baire-1Erminio Baire
Deze ondernemer kwam in 1964 naar Nederland waar hij eerst in Enschede in de textiel werkte en later bij Philips in Stadskanaal. In oktober 1976 opende hij Pizzeria Italia in de Kleine Pelsterstraat waar hij tot op heden eigenaar van is.

Broers Ernesto en Paolo Frau
Ernesto kwam op 5 december 1976 naar Groningen en broer Paolo kwam in 1978. Beiden werkten eerst bij verschillende pizzeria’s. Samen runnen ze sinds 1982 een familiebedrijf in Haren, te weten Ristorante Pizzeria Sa Capanna.

politiek-italiaanse ondernemers-Massimo Corda-1Massimo Corda
Deze ondernemer kwam in 1992 in Nederland en werkte bij verschillen de pizzeria rondom Groningen. Na een pizzeria overgenomen te hebben in Nieuwe Pekela streek deze ondernemer neer in Groningen in de Moesstraat met pizzeria La Baca. Nu is deze ondernemer eigenaar van Pizzeria Rimini aan de Paterswoldseweg in Groningen.

 

Eén gedachte over “Succesvolle ondernemers uit Sardinië in het zonnetje gezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *