Talentenpool Stadspartners ondertekend

politiek-pvda-roeland van der schaaf-1Vandaag, 8 december,  ondertekenen Roeland van der Schaaf, wethouder Arbeidsmarkt en Aanpak Jeugdwerkloosheid en de deelnemers van Stadspartners de intentieverklaring ‘Talentenpool Stadspartners’. Met het tekenen van deze verklaring spreekt Stadspartners de intentie uit om werkzaamheden beschikbaar te stellen voor kandidaten uit de talentenpool.

Stadspartners is een unieke samenwerking tussen grote(re) werkgevers en instellingen in Groningen en omgeving.

Gezamenlijk willen zij invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij richten zich hierbij op mensen die moeite hebben om zelf werk te vinden, met als doel hen aan een passende baan te helpen.

De partners stimuleren diverse initiatieven die leiden tot betere kansen op de arbeidsmarkt. Zo bieden zij werkervaringsplaatsen aan, scholing en mogelijkheden tot zelfontwikkeling.

Eén van de initiatieven die ontwikkeld is, is de ‘Talentenpool Stadspartners’. De pool wordt samengesteld door de gemeente Groningen en Randstad Uitzendbureau en bestaat uit mensen die een uitkering hebben en moeilijk zelf een passende baan kunnen vinden. De deelnemers zijn op basis van een contract een jaar lang onderdeel van de pool. Door het opdoen van werkervaring en werkritme en het ontvangen van intensieve begeleiding wordt de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen om door te stromen naar een reguliere, vaste baan.

Huidige deelnemers aan Stadspartners zijn:
AllBidigit Group, Veiligheidsregio Groningen, DonkerGroen, Gemeente Groningen, Ikea, Lefier, Makro Groningen, Noorderpoort college, Oosterhof Holman, Qbuzz, Randstad, RUG, Virol Reisswolf, Visschedijk Facilitair, SKSG.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *