Stadjers als gast uitgenodigd voor laatste raadsvergadering Vreeman

poltiek, personenRaad nodigt Stadjers als Gast van de Raad uit voor laatste raadsvergadering met Vreeman als voorzitter.
Burgemeester Ruud Vreeman zit op woensdag 17 december voor de laatste keer de gemeenteraad van Groningen voor. Een dag later is zijn afscheid. De gemeenteraad nodigt Stadjers uit om als Gast van de Raad de laatste raadsvergadering onder leiding van burgemeester Vreeman als voorzitter mee te maken.

De Gasten van de Raad krijgen voorafgaande aan de laatste gemeenteraadsvergadering met Vreeman als voorzitter een presentatie over het werk van de gemeenteraad. Wat doen raadsleden eigenlijk? En hóe doen ze hun werk precies? Wat gebeurt er allemaal tijdens een raadsvergadering? En wat is de rol van de burgemeester? De presentatie geeft op dit soort vragen antwoord. Daarna kunnen ze vanaf 16.30 uur op de publieke tribune de vergadering volgen. De Gasten van de Raad eten in de pauze met de raad mee. Bij uitstek de gelegenheid om raadsleden vragen te stellen over hun werk.

Alle inwoners van Groningen die 16 jaar of ouder zijn kunnen zich aanmelden als Gast van de Raad. Als meer Stadjers Gast van de Raad willen zijn dan er plaats is, kunnen zij een volgende vergadering bijwonen. De eerste in het nieuwe jaar is op woensdag 28 januari. Opgeven als Gast van de Raad kan bij de Griffie van de gemeenteraad: e-mail: [email protected] of bellen met 050 367 77 02. De Gasten van de Raad worden om 15.30 uur ontvangen op het stadhuis.

steden nederland, groningen, centrumPeter den Oudsten

Burgemeester Ruud Vreeman leidt op 17 december als raadsvoorzitter de vergadering van de gemeente Groningen voor de laatste keer. De dag erop, donderdag 18 december, is de vergadering waarop hij afscheid neemt. Die vergadering begint ook om 16.30 uur. Dan leidt niet Vreeman maar plaatsvervangend raadsvoorzitter Berndt Benjamins de vergadering. Vreeman werkt tot en met nieuwjaarsdag door als burgemeester. Vanaf 2 januari is Peter den Oudsten burgemeester van Groningen. Officieel wordt Den Oudsten op dinsdag 6 januari om 16.00 uur in het stadhuis als burgemeester geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *