Tapuit

natuur-vogels-tapuit-3Tapuiten zijn op de grond levende vogels van rotsige hellingen, toendra’s, droge graslanden, duinen, hoogvenen en heidevelden. Deze lijsterachtigen broeden in holen; het nest bevindt zich vaak in een konijnehol. Het uit insekten en ander klein gedierte bestaande voedsel wordt liefst op schaars begroeide, insectenrijke plaatsen verzameld.

 

Tapuiten zijn trekvogels en overwinteren op de Afrikaanse savannen.

Tapuiten zijn aangewezen op (oude) konijnenholen die ze gebruiken als broedplaats. Nu het aantal konijnen in ons land afneemt, lijkt de tapuit in deze neergang meegesleept te worden.

Bron: Vogelbescherming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *