Tariefsverhoging sportclubs Groningen absurd

steden nederland groningen, selwerdDe SP fractie in de gemeenteraad gaat niet voor de voorgestelde tariefsverhoging stemmen in de gemeenteraad volgende week. Bij de begroting heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld de tarieven voor sportverenigingen extreem te verhogen.

Dat betekent voor sommige clubs dat ze de contributie fors zullen moeten verhogen. Ook is het de bedoeling dat sportverenigingen een “moderne vereniging” worden. Sportclubs worden dan beloond als ze iets extra’s doen, zoals duurzaam beleid.

Raadslid Nicole Temmink: “In een tijd waarin 1 op de 4 kinderen overgewicht heeft en obesitas een groot probleem is, is het absurd zoveel te bezuinigen op sportverenigingen. Daarnaast heeft dit stadsbestuur een grote mond over hoe belangrijk burgerparticipatie is maar door deze plannen door te voeren houden ze het alleen bij mooie woorden.

Sportclubs draaien door de vele vrijwilligers, zorgen voor sociale samenhang in een buurt of wijk en laten mensen sporten. Volgens de SP dragen ze zo al genoeg bij aan de stad. We kunnen ze niet veel minder geld geven en tegelijkertijd nog meer van ze vragen bij te dragen.”

Tijdens het debat over de tarieven in de raadscommissie krabbelden ook partijen als de PvdA en de VVD weer terug. Volgende week woensdag zal duidelijk worden of ze dan ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen om de sportclubs niet met de tariefstijging op te zadelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *