Terugblik afscheid drie Groninger wethouders

politiek-afscheid jannie visscher-jan seton-dig istha-2De stad nam maandag  26 mei afscheid van maar liefst drie wethouders.  Tijdens een feestelijke receptie in cultuurcentrum de Oosterpoort namen Jannie Visscher, Dig Istha en Jan Seton afscheid.  Wethouders die met passie hun bijdrage hebben geleverd aan de stad Groningen, ieder op zijn of haar wijze.

Voor vertrekkend wethouder Dig Istha had  zanger Henk Wijngaard heeft het anders aangepakt. De teruggetreden PvdA-wethouder van Groningen kreeg een nieuwe versie van klassieker ‘Met de vlam in de pijp’ op cd. Die werd omgedoopt tot ‘Met een lach en een traan’. Alle foto’s van de receptie: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wijngaard bezingt de woelige 1,5 jaar dat Istha wethouder was. Het afscheidsnummer is een idee van frietfamilie Waterloo uit Groningen, die Ishta’s inzet voor arme kinderen waardeerde. “Kinderen die geen eten krijgen? Ze moeten volle magen hebben, anders zijn we ze kwijt’’, zingt Wijngaard daarover.

De legendarische zingende trucker Henk Wijngaard (67), goed voor tientallen hits en nog voortdurend in de studio te vinden, woont zelf in Emmen. ,,Het is wel jammer dat hij weggaat uit het Noorden. Ik vind het goed dat hij opkomt voor kinderen met lege buiken. Ik steun dat doel zelf ook, ik ben zelf ambassadeur voor de Voedselbank in Groningen’’, zei Wijngaard.

Lees ook: klik hier

Foto’s: Geert van Duinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *