The Passion van grote waarde voor de stad

The Passion-8077De gemeente concludeert dat het evenement The Passion van grote waarde is geweest voor de stad. Dat geldt zowel voor de impact in de media als de economische impuls. De projectmatige organisatie en de samenwerking met andere partijen verliep goed. Wel noemen B&W in de evaluatie enkele leerpunten die de gemeente meeneemt bij de organisatie van toekomstige evenementen.

Zo kostte de opbouw van de podia zoveel tijd dat nog meer marktkramen dan verwacht tijdelijk verplaatst moesten worden. Hetzelfde deed zich voor bij de terrassen op de Grote Markt. Hierdoor kon de gemeente pas laat de ondernemers informeren. Wél is al vroeg gecommuniceerd over de wegafsluitingen die nodig waren om bezoekersstromen in goede banen te leiden. Helaas las niet iedereen deze boodschap en kwamen enkele klachten binnen. Ook bleven de inkomsten van de gemeente wat achter waardoor uiteindelijk de kosten 30.000 euro hoger uitvielen dan begroot.

Uitstraling
Overigens vindt het college dat het evenement een veelvoud heeft opgeleverd voor de stad. The Passion had een landelijke uitstraling. Bovendien gaven de ruim 20.000 bezoekers samen meer dan een half miljoen euro uit. Er keken bijna 4 miljoen mensen naar de tv-uitzending en de herhalingen. En de geschatte advertentiewaarde voor Groningen van artikelen in de media is becijferd op ruim 1 miljoen euro. Ook droeg The Passion bij aan de trots van de inwoners op hun stad.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *