Tijd voor tegelbelasting in Groningen?

Steeds meer steentjes maken plaats voor het weinige groen wat resteert naar al het bouwen van woningen en gebouwen. Sommige gemeenten in Nederland willen tegeltaks of een boete op leggen voor te veel tegels in onze tuinen of zelfs de rioolheffing gaan verhogen om groene tuinen af te dwingen. Dit alles om ons bewust te maken dat er een keerzijde aan de verstening, namelijk ellende van wateroverlast en het verarmen van allerlei natuur in onze leefomgeving.

Veel tegels in de tuin zorgen ervoor dat er nog meer water in het riool terecht komt en dat heeft gevolgen voor de capaciteit van het riool. Minder tegels voorkomt natte voeten en zorgt voor een koelere tuin in de zomer aldus Ho Ho Hoosbui.

Komen er teveel tegels  in je buurt? Zoals hier in onze wijk Paddepoel? Kan het water nog ergens de grond in zoals voorheen met alle groenstroken? Ziet de gemeente er voldoende op toe dat groen blijft bestaan in onze wijken of nemen we de gevolgen van de klimaatsverandering voor lief met de vele hoosbuien? en het verjagen van de natuur?

Jan Hendrik van der Veen maakte een impressie van de omgeving van de Grote Beerstraat voor en na de wijkvernieuwing van ZON wonen waar veel groen plaats heeft moeten maken voor stenen. Op meerdere plekken waar wijkvernieuwing plaats vindt of heeft plaatsgevonden is inmiddels veel groen verdwenen in de wijk Paddepoel. Tijd voor tegelbelasting?

 

Eén gedachte over “Tijd voor tegelbelasting in Groningen?

  1. Ik ben groot voorstander voor een tegelbelasting.
    Het is een troosteloos gezicht al die steentuinen.
    Het is een kleine moeite om een boom of struik te plaatsen en om het vallende blad hoeft men het niet te laten want in de herfst ligt ook een steentuin vol met blad van bomen en struiken uit de omgeving.
    Wil je daar geen last van hebben, ga dan in een flat wonen zonder balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *