Topatleten klaar voor de 27e editie 4 Mijl

Vrijdag 11 oktober is bij hoofdsponsor Menzis de 4 Mijl persconferentie gehouden. Uit handen van race director Grietje Pasma ontvingen de genodigde topatleten het 4 Mijl Running shirt.
groningen-sport-4 mijl-persconferentie-10

Voor deze 27e editie van de 4 Mijl van Groningen is een zeer sterk internationaal en nationaal topveld geselecteerd. Deelnemers zijn afkomstig uit Kenia, Ethiopië, Oekraïne, Groot Brittannië, Eritrea, België, Bahrein en heel Nederland. Alle foto’s van de 4 Mijl: klik hier

De organisatie is apetrots met de aanwezigheid van de beste lange afstandloper allertijden: Haile Gebreselassie, die zijn imposante carriére in Groningen in 1993 begon en nu twintig jaar later zijn carriére hier gaat beeindigen. Dit jaar strijden Haile Gebreselassie, Yenewe Alamirew en de talentvolle Abrar Osman om de podiumplekken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bij de internationale vrouwen staat dit jaar een sterk veld aan de start met onder meer de winnares van 2012, de in 1983 geboren Keniaanse Viola Kibiwott. Zij krijgt concurrentie van onder andere de uit Kenia afkomstige Emily Chebet en Maryam Usuf Jamal die als debutant tegenstand zal bieden aan Kibiwott en Chebet.  Maar ook de jonge atleet Ruti Aga moet niet worden vergeten.

Rond de 4 Mijl de actie Villa Joep
Het goede doel kan op verschillende manieren gesteund worden. Tijdens de 4Mijl4You en de 4 Mijl zijn er langs en op het parcours collectanten aanwezig. Zij doen hun uiterste best om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarnaast verkoopt Villa Joep knuffelolifanten.

Voorafgaand aan de 4Mijl is zaterdag 4Mijl4You.
Topatleet Haile Gebresalassie zal om 20:15 het startschot geven voor deze speciale avondeditie van de 4Mijl. Niet hardlopend, maar op alternatieve wijze. Het parcours van Haren naar het centrum van Groningen is dan al uitgezet zodat de deelnemers het ware 4Mijl gevoel kunnen beleven.

Alle sporters namens de redactie: Alle succes gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *