TT Circuit Assen podium voor derde Nederlandse editie Formula Student

Engineeringtalent vanuit heel Europa heeft zich dezer dagen verzamelt  op het TT Circuit in Assen met een recordaantal van 2000 studenten van 65 universiteiten.De teams  nemen het tegen elkaar op met technisch hoogstaande, zelfgebouwde raceauto’s.

Het concept waaide over vanuit de VS. In 1998 werd de eerste Europese variant van Formula Student gehouden op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen jaren volgden Duitsland en Spanje met hun eigen edities van het evenement. Ook ons land wordt een alsmaar grotere speler in de competitie. De afgelopen vijf jaar groeide het aantal deelnemende Nederlandse hogescholen en universiteiten van 2 naar 6.

Tekst gaat door onder de foto’s:

FSN biedt de nieuwste generatie engineers een unieke kans om hun carrière een kickstart te geven. Studenten krijgen te maken met alle facetten van een bedrijfsplan en maken kennis met de strikte eisen van de motorsport. Tijdens het evenement beoordelen professionals uit het werkveld de teams op ontwerp en presentatie, snelheid en acceleratie, en efficiëntie en duurzaamheid.

Ook de zonneauto die gaat meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge was ook op het circuit.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *