Tweede editie Art Rocks van start

art rocks

 

 

 

 

Maandag 1 september gaat Art Rocks 2014 van start: een landelijke muziekcompetitie die plaatsvindt in het Groninger Museum, Museum Boijmans Van Beuningen en het Centraal Museum Utrecht. Samen met de Grote Prijs van Nederland dagen deze topmusea muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. In drie voorrondes treden muzikanten live op bij het door hen gekozen meesterwerk. De beste acts staan in de finale tijdens Eurosonic Noorderslag in het Groninger Museum. Aanmelden kan vanaf 1 september via www.artrocks.nl

Dertig kunstwerken zijn uitgekozen voor deze tweede editie van de Art Rocks muziekcompetitie. Werken van grootmeesters als Auguste Rodin, Salvador Dalí, Gerrit Rietveld, Marlene Dumas, Peter Paul Rubens en Isaac Israëls gaan muzikanten uit alle genres inspireren. De selectie is vanaf 1 september te vinden op artrocks.nl en ook in de musea zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen worden door een vakkundige jury en via publieksstemmen dertig acts geselecteerd. Zij zullen in de musea strijden voor een plek in de finale. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2014 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000.

Muziek en workshops Eefje de Visser en Akwasi
Singer-songwriter Eefje de Visser en Zwart Licht frontman Akwasi schreven zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk VARA-werk 1990 (Peter Struycken) en Tank Man (Fernando Sánchez Castillo). Ook zijn de ambassadeurs onderdeel van het gevarieerde randprogramma dat in de musea wordt georganiseerd: met workshops door Eefje de Visser en Akwasi, optredens bij de kunstwerken en lezingen over crossovers tussen muziek en beeldende kunsten.

Over Art Rocks
In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder anderen Giovanca en Typhoon. De Art Rocks muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen, met als winnaar Try Acrobatics. Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij en de Janivo Stichting.

Overzicht data Groninger Museum
– 1 september t/m 2 november 2014: werving deelnemers muziekcompetitie en workshopprogramma’s
– Zondag 7 december 2014 – Museumronde Groninger Museum
– Finale Art Rocks in Groninger Museum tijdens Eurosonic Noorderslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *