Winterverblijf vleermuis in commandobunker

natuur-vleermuis-1De Gemeente Groningen, Zoogdiervereniging Nederland (VZZ), Landschapsbeheer Groningen en leerlingen van de Erasmusschool – een school voor voortgezet speciaal onderwijs – werken gezamenlijk aan een project om de commandobunker op het Rabenhauptterrein vleermuisvriendelijk in te richten.

Vanuit de Gemeente en het VZZ wordt het project voorbereid en begeleid. Landschapsbeheer brengt expertise in op het gebied van vleermuisvoorzieningen en de leerlingen van de Erasmusschool bereiden de bunker voor met uitruimen. Daarnaast brengen ze zand en puin in en hangen houtwolcementplaten op voor de vleermuizen. De leerlingen zijn tussen de vijftien en achttien jaar en werken onder begeleiding van hun school en Stadsbeheer op woensdag en vrijdag aan het project.

groningen-centrum-politiek-mattias gijsbertsen-1Wethouder Mattias Gijsbertsen gaat vanmorgen rond de klok van negen de commandobunker bekijken en de jongeren van de Erasmusschool een hart onder de riem steken bij hun werkzaamheden. Ook buurtbewoners zijn uitgenodigd.

Het Rabenhauptterrein in Groningen vormt samen met het aangrenzende Sterrebos en de RK-begraafplaats een hotspot voor vleermuizen. In het gebied komen maar liefst negen soorten vleermuizen voor. Deze rijkdom aan vleermuizen maakt de plek tot een bijzonder gebied, zeker voor een stedelijke omgeving.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *