Uitreiking Compassieprijs 2013 dit jaar in Groningen

compassieNominaties voor straatkrant De Riepe, Dagblad Trouw en Radio Steunkous

Vrijdag 5 april a.s. vindt in ForumImages de uitreiking van de Compassieprijs 2013 plaats. De prijs wordt voor de derde keer uitgereikt en is bedoeld voor personen die een bijdrage leveren aan een respectvolle dialoog waarbij het verbinden van mensen voorop staat.

Het thema van de Compassieprijs 2013 is media. Tjip Schotanus van Straatkrant De Riepe, Rob Pietersen van Dagblad Trouw en Marjolijn Onvlee van buurtzorg-programma Radio Steunkous zijn dit jaar genomineerd. Wethouder Zorg en Welzijn en Compassie-ambassadeur Jannie Visscher verzorgt het welkomstwoord van de bijeenkomst. Naast de uitreiking van de prijs is er een lezing van Jacobine Geel over het thema ‘Media en compassie’.

De uitreiking van de Compassieprijs 2013 vindt plaats op vrijdag 5 april in Forum Images, Hereplein 73 van 14:30 – 16:30 uur.

De compassieprijs
De compassieprijs is een initiatief van de cultureel-maatschappelijke organisatie ‘Het Mozeshuis’ uit Amsterdam in samenwerking met een aantal kerkgenootschappen. De jury bestaat dit jaar uit Wietske Tinga (Remonstrants predikant), Peter Idema (compassie-ambassadeur NDC mediagroep), Evert Janse (OOG), Farida Farhadpour (directeur  Mozeshuis) en Etienne Curre (jongerenontmoetingsplek Jimmy’s).

De winnaar van de compassieprijs ontvangt een compassielamp en een geldbedrag van € 1000,-.

De twee voorgaande jaren vond de uitreiking van de Compassieprijs plaats in Amsterdam. Nu is de beurt aan Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *