Unmute Us protest Groningen |Dansend de straat op voor heropenen evenementensector

Vandaag, 11 september, zijn verspreid over tien steden opnieuw tienduizenden mensen de straat op gegaan om het kabinet aan te sporen de evenementensector verder te heropenen waaronder onze evenementenstad Groningen.

 

Ze kunnen niet om ons heen’
“Na vandaag kan onze beweging niet meer genegeerd worden”, zegt een van de initiatiefnemers, Jasper Goossen tegenover de NOS. “Het eerste Unmute Us-protest heeft aanvankelijk niet geleid tot een directe reactie vanuit Den Haag, maar als het nu stil blijft, heeft het kabinet echt alle realiteitszin verloren.”

De organisatie wilde een punt maken met het oog op de persconferentie van het kabinet die gepland staat voor komende dinsdag. “Het is heel belangrijk vandaag te laten horen dat we er zijn, dat ze echt niet om ons heen kunnen en dat evenementen gewoon weer gehouden mogen worden.”

Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over de evenementenbranche. De verwachting is dat er morgen bij het Catshuisberaad knopen worden doorgehakt over het wel of niet versoepelen van de regels voor festivals en evenementen.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *