Academiegebouw Groningen bezet voor kamernood

Tientallen studenten voeren actie in de hal van het Academiegebouw op de Rijksuniversiteit. Ze vragen aandacht voor de kamernood in de stad en dreigen te blijven slapen als hun eisen niet worden ingewilligd.

De demonstratie begon op de Grote Markt met een kleine honderd deelnemers. Die liepen daarna de ‘mars der daklozen’ naar het universiteitsgebouw, dat aan het begin van de middag werd bezet.

De studenten hebben zich verenigd in actiegroep Shelter Our Students (SOS). Ze pleiten onder meer voor betere voorlichting voor internationale studenten, die in steeds grotere aantallen naar Groningen komen. “Zij voelen zich niet goed geïnformeerd en komen terecht in erbarmelijke omstandigheden die je niet verwacht in een land als Nederland”, zegt de actiegroep. Organisatie SOS zegt dat zo’n 660 studenten bij hen hebben aangegeven dat ze onderdak nodig hebben.

Tekst gaat door onder de galery: (Foto’s: Jan Hendrik van der Veen)

Drie studentenfracties in de Universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen staan niet achter de bezetting van het Academiegebouw. Dat lieten vertegenwoordigers van de Studenten Organisatie Groningen, de Donut Party en De Vrije Student donderdagmiddag weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *