Utopia in Selwerd enorm gerenoveerd

Voor de bouwvakvakantie werd er door steigerbouwers een week of vier gewerkt aan de bouw van een enorme stellage rond ‘Utopia’, beter bekend als het voormalige Hunzerheem aan de Populierenlaan in Selwerd. We zijn inmiddels een paar maand verder en recentelijk werd bekend dat, nadat van binnen het gebouw enorm is gerenoveerd, nu de buitenkant wordt aangepakt. Bovendien komt er een aantal luxe penthouses op het dak, waarmee het totale gebouw 11 verdiepingen hoog wordt. Jammer is dat de beheerder Campus Groningen, de buurtbewoners niet heeft geïnformeerd inzake de werkzaamheden en de duur ervan. Inmiddels wordt er op hoogte gewerkt de nieuwe appartementen op te bouwen.

utopia-selwerd-1

Hans Knot

5 gedachten over “Utopia in Selwerd enorm gerenoveerd

  1. Wat? Is daar een vergunning voor af gegeven zonder omwonenden te informeren? Is er nagedacht over de parkeerproblemen die hierdoor een ultiem maximum bereiken? Ben blij dat ik daar niet naast woon!

      • Jan, als je in de buurt bent moet je maar eens kijken hoeveel “vreemde” auto’s er in de wijk staan sinds de komst van Utopia. Voorheen zaten er studenten/krakers tijdelijk in die geen auto’s hadden, daarvoor Hunzerheem met bejaarden als bewoners met weinig auto’s en nu kun je bijna niet meer in de buurt parkeren. En dan maakt men zich druk over de bouw van de moskee waar de Gemeente van zegt dat het wel mee valt en de bezoekers van de moskee bij het winkelcentrum kunnen parkeren. Er wordt behoorlijk hard gereden in de zijstraten van de Iepenlaan waar nog eens ongelukken van zullen komen.\
        Hoezo geen parkeeroverlast of verkeershinder. Daargelaten dat de nieuwe Penthouses op de tuinen van de omliggende bewoners zullen kijken, weg privacy. Slechte zaak van de eigenaars van UTOPIA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *