Van de Valk gaat hotel bouwen bij Transferium Hoogkerk

Gemeenten en hotel tekenen intentieovereenkomst

Van der Valk hotel Hoogkerk-6584Van der Valk hotel Drachten wil een nieuw hotel en congrescentrum bouwen langs de A7 bij het transferium Hoogkerk. De gemeenten Tynaarlo en Groningen en het hotel hebben een intentieovereenkomst ondertekent, waarin afspraken staan over verkoop en levering van grond en over ‘social return’. Het is de bedoeling om voor 1 juli 2014 te komen tot een definitieve koopovereenkomst.

van der valk-1Het perceel grond, waarop het hotel zal worden gebouwd is nu nog eigendom van de gemeente Tynaarlo. Deze gemeente draagt de grond over aan de gemeente Groningen als onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt in de ‘vaststellingsovereenkomst Groningen Tynaarlo’ die begin januari werd gesloten. Die overeenkomst heeft een eind gemaakt aan de jarenlange zoektocht van de gemeenten naar heldere afspraken over de woningbouwlocatie Ter Borch en het bedrijventerrein Kranenburg-Zuid.

De gemeente Groningen verkoopt de grond door aan Hotel Drachten, die op de aangegeven locatie een hotel en congrescentrum wil bouwen met ca. 140 kamers en 12 zalen. Het hotel zal aan ongeveer 150 mensen werk bieden (ca.60fte). Van der Valk kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen onder het label ‘green key goud’. Het hotel wordt duurzaam, waarbij veel aandacht uitgaat naar ontzien van het milieu. De ambitie van Van der Valk is om op 4-sterrenkwaliteit zowel het zakelijke segment als particuliere bezoekers en recreanten optimaal te bedienen. Er is volop ruimte voor grote en kleine feesten.

 

Het gebouw-ontwerp zal naast een zakelijke uitstraling ook het recreatieve aspect benadrukken. Architect Maarten van der Breggen (Rotterdam, Drachten) maakt het ontwerp voor het hotel. Deze toonaangevende architect heeft vandaag in Leiden de 1ste duurzaamheidsprijs in ontvangst mogen nemen! DTZ Zadelhoff begeleidt Van der Valk in deze ontwikkeling.

In de intentieovereenkomst zijn afspraken gemaakt over ‘social return’. Dat houdt in dat het hotel zowel tijdens de bouw als aansluitend over een periode van maximaal vijf jaar personeel zal aantrekken en opleiden uit de beide gemeenten.

Foto’s & video: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *