Gerenoveerde aula Selwerderhof in gebruik

groningen-selwerd-selwerderhof-opening aula-16Met een rondleiding door het gerenoveerde pand markeert wethouder Jan Seton vandaag10 maart de ingebruikname van de aula.

De aula op begraafplaats Selwerderhof is de afgelopen maanden aangepast aan de eisen van nu. Dit gebeurde met respect voor het monumentale karakter van het gebouw.Een gewijzigde indeling, meer lichtinval en andere ingrepen maken de aula opnieuw tot een passende plek voor waardige afscheidsbijeenkomsten.

De aula op begraafplaats Selwerderhof werd in 1963 ontworpen door de toenmalige architect van Gemeentewerken, J.H.M. Wilhelm. De afgelopen tientallen jaren bleef de indeling van het gebouw ongewijzigd. Wensen en reacties van nabestaanden en uitvaartondernemers vormden aanleiding voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor de renovatie van de aula en werden opgenomen in het programma van wensen en eisen.

Meer daglichttoetreding in de koffiekamer, nieuwe multimedia-voorzieningen en meubilair en een directe verbinding tussen koffiekamer en keuken zijn enkele van de veranderingen die de functionaliteit van de aula vergroten. Mensen kunnen op andere plekken nu meekijken op de dienst bij te wonen. Ook is het gebouw veel duurzamer geworden door de toepassing van 40 zonnepanelen op het dak, vloerisolatie, LED-verlichting en een energiezuinige ketel.

De historie van de begraafplaats: klik hier

 

2 gedachten over “Gerenoveerde aula Selwerderhof in gebruik

  1. Toch bijzonder dat bij dit relatief jonge gebouw rekening is gehouden met het monumentale karakter. De witte boerderij in het Selwerderpark is ouder maar wordt genadeloos ( en dus respectloos) met de grond gelijkgemaakt. Ik kan een onaardige opmerking maken maar ach, nog 9 dagen!

  2. Fraaie foto’s van de gerenoveerde aula. De aula is echt weer helemaal klaar voor diensten anno nu. Live streamen van de dienst is ook een vrij unieke voorziening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *