Veertig wijkagenten naar de buur provincies

groningen-politie-wijkagenten-1Wijkagenten maken zich zorgen. Zal ik mogen blijven, laat één van onze wijkagenten weten.

De provincie Groningen levert op korte termijn veertig wijkagenten in  en gaan naar onze buur provincie Friesland. Dat heeft Oscar Dros, Politiechef van Noord Nederland, Oscar Dros, heeft dit bekend gemaakt.

 

De landelijke norm schrijft één wijkagent voor op 5000 inwoners, en Groningen zit hierboven.

De provincie Friesland zit onder deze norm, vandaar de overstap van de veertig wijkagenten. Het is volgens Dros belangrijk dat er meer mankracht komt in Friesland, zodat eventuele problemen in de kiem gesmoord kunnen worden. Er zullen ook een aantal agenten naar Drenthe gaan.

Ook staat er nog een grote reorganisatie op stapel bij de eenheid Noord-Nederland. Zo wil hij het aantal politiebureaus onder de loep nemen. Welke consequenties dit precies gaat hebben, is volgens Dros nog niet te zeggen. Er werken nu ongeveer 4000 mensen bij de eenheid Noord-Nederland. Dat wordt de komende jaren aangevuld met zo’n 80 nieuwe medewerkers.

De eenheid Noord-Nederland bestaat uit de voormalige politiekorpsen van Groningen, Friesland en Drenthe. Dros, voorheen korpschef van Groningen, geeft sinds 1 januari leiding aan de nieuwe eenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *