Verdedigingsfout nekt FC Groningen in bekerstrijd | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Wat een sportief eerbetoon had moeten worden aan de woensdag overleden clubicoon Martin Koeman werd een teleurstellende beker-uitschakeling door NEC (0-1). FC Groningen deed zichzelf de das om met een opzichtige blunder in de verdediging, die leidde tot de enige treffer.

Het meest indrukwekkende moment in de Euroborg was de minuut stilte voor aanvang van het duel ter nagedachtenis aan Martin Koeman. De Z-side hield vervolgens een fraai spandoek omhoog om nog eens te onderstrepen dat de vader van Erwin en Ronald voor altijd in hun harten blijft voortleven.
Daarna kregen de spelers van FC Groningen de mogelijkheid om het eerbetoon op het veld een vervolg te geven met een bekerzege op NEC, de hekkensluiter van de eredivisie. Maar uitgerekend een enorme verdedigingsfout bood de Nijmegenaren een vrije doortocht naar doelman Bizot die een tegengoal niet kon verhinderen.
Botteghin en Hiariej, de beide zondaars, voetbalden allerminst in de geest van Martin Koeman toen ze de bal op een kinderlijke wijze verspeelden. NEC bleef daarna fier overeind, hoewel de bezoekers wel geluk hadden dat de bal een paar keer op de lat belandde. De Trots van het Noorden deed er alles aan in de jacht naar de gelijkmaker, maar een ernstig tekort aan scorend vermogen stond succes in de weg.
Zondagmiddag krijgen de Groningers in de Euroborg kans op revanche, want dan komt NEC weer langs voor het spelen van de laatste competitiewedstrijd van het jaar. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kan dan de bittere nasmaak van de beker-uitschakeling wegspoelen met een klinkende zege. Het wordt trouwens weer eens tijd voor een overwinning in de Euroborg, want dat is alweer een tijdje geleden.
Ook zondag zal het duel in het teken staan van het overlijden van Koeman senior. Vuurwerk en een minuut applaus zullen aan de wedstrijd voorafgaan. Jeugdspelers van de FC zullen met fakkels een erehaag vormen op het speelveld. De familie Koeman zal bij de wedstrijd aanwezig zijn.
Volgende week maandag kunnen supporters en anderen in de Euroborg afscheid nemen van Martin Koeman die van 16 uur tot 20 uur zal worden opgebaard in het restaurantgedeelte van de Essent-lounge. Ook is er dan een condoleance-register aanwezig. Een dag later (dinsdag) zal Koeman in besloten kring worden gecremeerd.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *