Verhuizing voor bewoners H.L. Wichersstraat

groningen-oosterpoortwijk-wichersstraat-vrouw wichers (1 van 1)Met het oog op de komende grootschalige aanpak van de zuidelijke ringweg heeft Lefier het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de woningen aan de Zuidzijde van de H.L. Wichersstraat. Door de zeer matige staat van de woningen en de te verwachten forse overlast voor de bewoners, heeft Lefier besloten de 32 woningen te slopen.

Onderzoek
De afgelopen periode heeft Lefier verschillende onderzoeken gedaan naar de technische staat van de woningen aan de H.L. Wichersstraat 1 t/m 31a. Ook heeft Lefier alle bewoners thuis bezocht en hun woonwensen op een rij gezet. Tijdens de inloopbijeenkomst in maart 2016 zijn de uitkomsten van de onderzoeken met alle bewoners gedeeld. Na een zorgvuldige afweging van alle mogelijke scenario’s, waaronder ook grootschalige renovatie, heeft Lefier besloten om de woningen aan de H.L. Wichersstraat 1 t/m 31a te gaan slopen. De bewoners zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Sociaal Statuut bewoners
Door de sloop hebben de bewoners recht op het Sociaal Statuut. Dat betekent dat de bewoners voorrang krijgen bij het vinden van een huurwoning. Ook ontvangen zij een verhuiskostenvergoeding. Inmiddels is Lefier gestart met huisbezoeken bij alle 32 bewoners. “We zijn ons ervan bewust dat dit besluit grote impact heeft op onze bewoners”, zegt Miranda ten Cate, manager gebiedsteam bij Lefier. “Tijdens de huisbezoeken leggen we het besluit uit, kunnen bewoners vragen stellen en worden de mogelijkheden en wensen voor verhuizing besproken”. Lefier vindt het belangrijk dat haar bewoners zich in alle rust kunnen oriënteren op een andere woning. Daarom krijgen zij anderhalf jaar de tijd om een andere woning te vinden.

Zuidelijke ringweg
Door de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen moeten de huurwoningen aan de Noordzijde van de H.L. Wichersstraat gesloopt worden. Dit is nodig omdat de zuidelijke ringweg hier iets zuidelijker en ondergronds komt te liggen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zou een grote wal pal voor de woningen aan de Zuidzijde van de H.L. Wichersstraat geplaatst worden. De verwachting is dat Rijkswaterstaat in de periode 2017-2022 de ringweg zal aanpakken.

Eén gedachte over “Verhuizing voor bewoners H.L. Wichersstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *