Verloskundigen over de busbanen

natuur-vogels-ooievaar (10 van 12)Vanaf mei 2013 rijden de eerste verloskundigen in de stad Groningen over de busbaan. Dan gaan de busbanen op de Oosterhamrikkade en de Verlengde Hereweg voor hen open. Het gaat om een proef, om te kijken welke effecten er optreden.

 

Daarnaast werkt het college aan de verschillende stappen die nodig zijn om het gebruik van de busbanen door verloskundigen te regelen. Zo onderzoekt de gemeente onder meer bij alle busbanen, -stroken en –sluizen of ze geschikt zijn voor gebruik door verloskundigen, of ze anders met enkele maatregelen geschikt te maken zijn en wat dat kost. Ook gaat de gemeente in gesprek met de hulpdiensten, ziekenhuizen en het OV Bureau en Qbuzz. Verder kijkt de gemeente welke regels er moeten worden aangepast. Eind 2013 verwacht het college de resultaten van dit onderzoek te presenteren.

Gemeenteraad
Vorig jaar besloot de gemeenteraad dat verloskundigen bij spoedgevallen gebruik kunnen maken van de busbaan. Een motie hierover van CDA en SP kreeg steun van een meerderheid van de raad. Volgens de indieners van deze motie ervaren verloskundigen in Groningen dat het UMCG slecht bereikbaar is in spoedsituaties. Het gebruik van de busbaan kan de rit behoorlijk verkorten. De auto van de verloskundige moet wel goed herkenbaar zijn, aldus de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *