Wijkraad Paddepoel wenst stop onttrekkingsvergunningen studentenbewoning

studenten aan het verhuizen-1Met dank aan de gemeente Groningen

Woonwijken die  opgezet zijn voor de huisvesting voor gezinnen. Vele jaren wonen mensen met plezier bij elkaar en werken we gezamenlijk aan een fijne en prettige leefomgeving.  Tot dat één van de woningen wordt verkocht aan een huisjesmelker, wat verboden zou moeten zijn,  en straten als een domino effect worden bezet door studentenhuisvesting.

Mensen die de woning uit nood verkopen en zo is er recentelijk weer een woning in handen gekomen van een huisjesmelker en is de impact groot binnen deze leefomgeving. Met dank aan het Stadhuis die haar bewoners met het woord zoserieus nemen. Politiek bedrog! laten steeds meer bewoners weten. Jammer.

Gevolg studentenhuisvesting in je omgeving.  Woningen die worden verbouwd en grote bewoners aantallen kennen in een straal van 30 tot 50 meter is heel gewoon. Garages die verbouwd zijn en worden, het kan niet op. Het valt allemaal binnen de 15 procent norm. Dat wel, maar meerdere gezinnen worden knettergek van het lawaai en de overlast. Daar is geen norm voor en over de veiligheidsnorm maar niet te spreken.

Zaken die de wijkraad van Paddepoel zich ook aantrekt en recentelijk een dringend verzoek bij het college van de gemeente Groningen heeft neergelegd. Een verzoek om per direct geen onttrekkingsvergunningen voor de wijk Paddepoel te verlenen in afwachting tot de ontwikkelingen van grootschalige studentenwoonheden. Inmiddels weer een situatie waar bewoners hor en dol worden van de overlast. Jammer, samen maken we Groningen, maar niet op deze manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *