Vesting Bourtange in kerstsfeer

groningen-bourtange-kerstmarkt-1De kerstmarkt in Bourtange is uniek. Het vindt plaats in het sfeervolle, oude centrum van de vesting  wat elk jaar omgetoverd wordt in de leukste kerstmarkt van het Noorden. Een reusachtige dennenboom midden op het marktplein met honderden lichtjes. Alle markante punten in de vesting worden aangelicht of zijn tijdens de kerstmarkt met duizenden prachtige lichtjes versierd. U proeft de echte kerstsfeer op één van de best bezochte kerstmarkten van het noorden van het land. 

Dit jaar is de markt groter en zijn er meer standhouders, dan ooit van te voren.

Allemaal gezellige marktkraampjes vol met leuke kerstspulletjes, afgewisseld met het wijnvat, waar u van een heerlijk glaasje glühwein kunt genieten, de oliebollenkraam en andere leuke kramen met hapjes. Alle dagen zijn er  diverse zanggroepen /artiesten. (kijk op onze site voor het programma)

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

Op deze kerstmarkt doet men de mooiste ideeën op voor kerstdecoratie. De verkoopstanden bieden een grote verscheidenheid aan kerst- en geschenkartikelen, in elke prijsklasse. De kerstmarkt in de vesting is een belevenis.

Openingstijden van de markt:
Zaterdag 6-12, 13-12.en 20.12. van 11.00 tot 21.00 uur.
Zondag 7-12, 14-12. en 21-12. van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree 2,50 € per persoon, parkeren is gratis
Kinderen tot 6 jaar betalen geen entree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *