Vijf jaar studenteninzet in Groninger wijken een succes

groningen-5 jaar studenteninzet in de wijken-22Vele buurtkinderen uit de Groninger wijken De Hoogte, De Indische Buurt, Selwerd, Tuinwijk en Paddepoel lachen en zwaaien de studenten toe als ze zich begeven in de wijken. Ze voelen zich soms net Sinterklaas lezen we in het DvhN. De studenten die in Groningen voor tien uur per week worden ingezet bij kinder- en jongerenwerk in ruil voor gratis woonruimte. Gefinancierd door   de Gemeente Groningen en de woningcorporaties.

Vandaag was het feest en kwam de Groninger wethouder Jannie Visscher polshoogte nemen. Het is een succesverhaal geworden laat Marleen Kramer als coördinator ons weten.  We zijn begonnen in De Hoogte, daarna de Indische Buurt en sinds anderhalf jaar Paddepoel, Tuinwijk en Selwerd.  De studenten ondersteunen bij activiteiten meestal na schooltijd en vanwege het vierjarige contract een binding om de cohesie van de wijk (en) te bevorderen. Studeren staat voorop, daarna de kinderen, waar de inmiddels zestien studenten een echte band met de kinderen hebben opgebouwd.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Een waar feest vanmiddag in De Waterman in de Groninger wijk Paddepoel waar  de studenten het feest vierden  en nog veel verbeter punten zien liggen dit in de toekomst tot wasdom moeten komen. Alle succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *