Vijf jongeren in Hoogkerk aangehouden voor mishandeling en bedreiging

gemeente  groningen-politie-1De politie heeft woensdagochtend vroeg vijf inwoners van Hoogkerk van 14, 15, 16, 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en bedreiging. Op zaterdag 31 januari werden in Hoogkerk meerdere mensen mishandeld en bedreigd. Daarnaast richten jongeren vernielingen aan. De vijf zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandelingen bij supermarkt en sporthal

Die bewuste zaterdag werd een jongen opgewacht bij een supermarkt aan de C. Jetsesstraat door een aantal jongeren. Hij werd door hen geslagen. Na de mishandeling vertrok de groep naar het dorpshuis/sporthal aan de Zuiderweg. Aldaar misdragen zij zich weer door allerlei voorwerpen tegen de ruiten van de kantine van de sporthal te gooien. Als hierop twee medewerkers van de sporthal de groep vragen te vertrekken loopt dit uit de hand en raakt een van de leden van de groep zelf gewond. Hierna druippen de vijf af, om met een nog grotere groep terug te komen om verhaal te halen. Deze groep gaat de kantine binnen en slaat een aantal glazen kapot en pleegt diverse vernielingen. Een van de leden van de groep heeft een mes bij zich en dreigt hier ook mee. De twee medewerkers die de jongens hadden weggestuurd worden geslagen, waarna de groep weer weg gaat. Eén van de medewerkers loopt door de mishandeling een hersenschudding op.

Aangifte en onderzoek politie

De drie slachtoffers doen aangifte bij de politie. Er volgt een onderzoek waarbij wordt gesproken met diverse getuigen en andere betrokkenen. Dit alles resulteerd in voldoende verdenkingen richting vijf inwoners van Hoogkerk. Na toestemming van de officier van justitie worden de vijf woensdagochtend aangehouden. De jongeren zijn ingesloten en worden momenteel gehoor. De politie probeert op deze manier te achterhalen wat de aanleiding van dit alles is geweest. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

1 gedachte op “Vijf jongeren in Hoogkerk aangehouden voor mishandeling en bedreiging

  1. Ze leren dit gedrag van een verziekte harde kern die de sfeer en het woongenot verziekt in hoogkerk. Er zijn al meerdere slachtoffers gevallen en meerdere mensen het leven zuur gemaakt. Weg met deze sfeerverziekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.