Vijf mannen aangehouden overval Nieuwstraat

politie - tip wijkagent-1De politie heeft na enkele maanden van onderzoek vijf mannen aangehouden in verband met een overval in juli op een woning aan de Nieuwstraat in Groningen.

Op de bewuste avond van de 15e juli kreeg de 28-jarige bewoner een telefoontje van een vage bekende met de vraag of hij thuis was.

Een kwartier later stapten vier mannen het pand aan de Nieuwstraat binnen waarna de bewoner een klap met een vuurwapen in zijn gezicht kreeg. Het viertal eiste geld en spullen en dreigde de man te zullen doden als hij niet aan de eisen voldeed. Ze gingen er uiteindelijk met diverse goederen vandoor zoals een televisie, laptop, een homecinema set, een merkhorloge en een portemonnee met inhoud.

De politie wist in de loop van het onderzoek mede aan de hand van signalementen vier inwoners van Groningen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar aanhouden. Recent werd een 25-jarige Stadjer aangehouden. Hij en een van de eerder gearresteerde mannen zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De andere drie mannen blijven tot aan de rechtszaak vastzitten. De politie vermoedt dat de overval een link heeft met drugshandel waarbij mogelijk de daders het 28-jarige slachtoffer voor iemand anders hebben aangezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *