Vindicat overgedragen aan studentenvereniging

Vindicat overdracht pand-6280De nieuwe sociëteit van Vindicat atque Polit aan de Grote Markt in Groningen is vanmiddag 5 maart overgedragen aan de studentenvereniging.

In het bijzijn van de notaris is de overdracht getekend door burgemeester Ruud Vreeman en de voltallige senaat van de vereniging. Het  oude pand staat nu weer op naam van de gemeente Groningen en werden de panden geruild. Rector Marc Boom van Vindicat gaf de oude sleutel terug aan de burgemeester Ruud Vreeman met het verzoek deze zorgvuldig te bewaren, want misschien wordt deze ooit weer teruggevraagd.

Wat is Vindicat
Vindicat  atque  Polit is al bijna  200 jaar een traditionele vereniging  die met  haar tijd  mee gaat. Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat  de grootste  en oudste studentenvereniging van Groningen en bevindt zij zich op de mooiste locatie van Groningen.

Vindicat heeft ook veel te bieden op het gebied van culturele  en sportieve verbreding en ontplooiing. Vindicat  kent  meer  dan 22 sport-  en culturele  subverenigingen  waar  je al je talenten  kwijt  kunt. Wat Vindicat verder bijzonder  maakt, is de hechte substructuren die de vereniging   kent.  Zo  bestaan  er  bijvoorbeeld  meer  dan  180  Vindicat  huizen  en  maakt iedereen deel uit van een jaarclub.

Sinds 1954 komen wij bijeen  op de huidige  sociëteit  Mutua  Fides op een prachtige  locatie aan de Grote  Markt,  de 7e sociëteit  van de vereniging.  Vindicat  is zeven dagen per  week geopend, zodat de leden elke dag de sociëteit  kunnen  bezoeken. De afgelopen jaren is er hard gewerkt  aan de realisatie van de nieuwe  sociëteit  op de hoek van de Grote  Markt.  In april zal Vindicat zijn nieuwe  sociëteit, het  gste  Mutua  Fides, in gebruik nemen. De officiële opening hiervan zal waarschijnlijk  in mei of juni plaatsvinden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *