Vlootschouw in Groningen in kader van 55e verjaardag Gyas

Vandaag, 11 juli, organiseerde studentenroeivereniging A.G.S.R.  Gyas, een vlootschouw ter ere van hun 55e verjaardag.  Rond half één was een samenkomst in Rietdiephaven, waarna de  vlootschouw met alle 106 boten van Gyas en gevuld met ongeveer 300 roeiers en stuurtjes, door de grachten van Groningen voer, dit om te laten zien hoe de vloot in de afgelopen vijf jaar is gegroeid.

Op 12 mei 1964 werd de studentenroeivereniging opgericht, wat betekent dat de vereniging dit jaar zijn 55e verjaardag viert. In de afgelopen 55 jaar is Gyas uitgegroeid tot een van de grootste studentensportverenigingen in Nederland, met roeiers op zowel lokale studentenroeiwedstrijden als internationale wedstrijden zoals WK’s en zelfs de Olympische Spelen.

Tekst gaat door onder de foto’s:

De roeivereniging vindt gezondheid ontzettend belangrijk. Longen zijn een belangrijk onderdeel hierin en reden dus om het Longfonds hierbij te betrekken. In actie voor het Longfonds met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar longziekten en tevens aandacht te vragen voor de schadelijke effecten van roken. Adembenemend! Door het steunen van het Longfonds hoopt Gyas, als grootste studenten roeivereniging van Nederland, haar maatschappelijke functie uit te dragen en Groningse studenten in een positief daglicht te zetten!

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *