Voetpad Park Selwerd in het duister

Langs  het nieuwe fietspad in Park Selwerd zijn en worden nieuwe straatlantarenpalen geplaatst en wel aan de andere zijde van het fietspad langs de huizen en niet aan de parkzijde. ’s Avonds wandelend door en langs het nieuwe fietspad lopen met en zonder hond is het zo duister dat het je een onveilig gevoel geeft. Inmiddels is er een vermogen geïnvesteerd voor fietsend Groningen maar de vraag rijst of de voetganger vergeten is. 

In de oude situatie waren de lantarenpalen zo gepositioneerd dat je als voetganger er ook nog wat aan had, immers de verlichting gaf licht in de duisternis op het voetpad en bevorderde het veiligheidsgevoel, een gevoel wat we nu zijn kwijt geraakt laten bewoners ons weten. Of we ons park nog de wildernis van Paddepoel en omgeving mogen noemen, de twijfels nemen toe.

 

2 gedachten over “Voetpad Park Selwerd in het duister

 1. Het park is er de laatste jaren niks beter op geworden. Paar jaar geleden had je nog leuke veldjes waar je met Koninginnedag een rommelmarkt kon houden. Het leefde toen nog in t park. Tegenwoordig is ’t een zielig vertoond plaatje.

 2. Ik denk dat deze nieuwe lantaarnpalen die karig licht afgeven, bewust gekozen zijn vanwege de “lichtgevoelige” vleermuizen.
  Dat er straks geen vleermuis meer langsvliegt, is eerder omdat de voedselbron die de oude lantaarns hen bood weg is en niet omdat het licht de beestjes z.g.n. zo vreselijk stoorde, daar hadden ze totaal geen hinder van, dat was iets wat alleen in het hoofd van de bedenker het geval was.
  Broeden deden ze ook wel in het park en dan vooral in de oude boerderijen, waarvan er binnenkort een gaat verdwijnen.
  De voetganger op het voetpad heeft er nu niets meer aan en de vleermuis evenzo.
  Het word er niet beter op in het park.
  Het onderhoud waar op word bezuinigd word eist ook zijn tol.
  Daar waar het jaren geleden nog een mooi netjes onderhouden park was, zie je nu de distels en brandnetels overal welig tieren, dit jaagt kind en dier uit het park, zelfs de Ransuilen zie er niet meer die ook zijn met succes verjaagd.
  Het schijnt dat de steenmarter zich er nu wel thuis voelt met als gevolg dat de mensen in de directe omgeving daar hinder van ondervinden door schade aan isolatie onder daken vanwege de nesten die ze daar graag in maken en schade aan auto’s omdat er kabels en leidingen door dit beestje worden doorgeknaagd (leuk of anders wat als je remleiding doormidden ligt).
  Vergeet ook niet al die grassen en andere onkruiden die tussen de ecologisch aangelegde stukken weelderig groeien wat bij mensen allergische reacties veroorzaakt.
  Een aantal omwonenden houden hun ramen dicht en bezoekers uit het park, mijden het park nu vanwege hun allergieën.

  Was dit misschien de bedoeling?
  Of zit er meer achter?
  Wil men misschien in de toekomst het park zo onaangenaam maken voor alles en iedereen zodat men tenslotte zegt, “zie er word toch geen gebruik meer van gemaakt dus kunnen wij het beter opheffen” en dat men gaat bebouwen?
  Dit gerucht doet al jaren de ronde.
  Er ligt al een fietspad zo breed als een rijweg voor auto’s welke een prima ontsluiting kan worden voor de wijken Paddepoel en Selwerd en een prachtige aanvoerroute voor de moskee.
  Offer nog een stuk park op voor parkeerplaatsen en de moskeebezoekers zijn ook van hun parkeerprobleem af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *