Voordeling naar Noord Duitsland met Niedersachsenticket

mark boumansVoor slechts 22 euro kunt u met het Niedersachsenticket van elk station op het traject Groningen – Bad Nieuweschans naar een willekeurig station in de regio Nedersaksen reizen, zoals Oldenburg, Bremen of Hamburg. Gedeputeeerde Mark Boumans reikte vanmiddag aan honorair consul voor Duitsland Dolf Vogd en van Dijken een ticket uit op het Hoofdstation van Groningen.

Door aandacht te vragen voor het bestaan van het Niedersachsenticket, wil de provincie reizigers een extra stimulans geven om met de trein naar Duitsland te reizen. Het Niedersachsenticket is in Nederland alleen online te boeken via www.wiederline.com . Er zijn verschillende tarieven voor individuele reizigers en voor samen reizen.

De provincie Groningen wil de treinverbinding met Leer en Bremen verbeteren. Dit gebeurt in samenwerking met Arriva en het Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (de organisatie die in opdracht van Land Niedersachsen het regionaal spoorverkeer organiseert). Eind vorig jaar werd het aantal treinen tussen Groningen en Leer uitgebreid. Dagelijks rijdt er tussen beide steden elk uur een trein. Tegelijkertijd startte een marketingcampagne om de treinverbinding meer onder de aandacht te brengen.

Foto: Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *