Voorzitter IVN Haren/Groningen verrast over park Selwerd

groningen-selwerd-park selwerd-ecologische groei-2Het was half juni dat de voorzitter van IVN Groningen/Haren, Lammert Tiesinga, langs het Park Selwerd fietste en verrast was op wat hij zag.  In het blad Groeningen meldt hij het volgende:

Vijf jaar geleden constateerde de werkgroep Stadsecologie, bij de voorbereiding van de eerste fietsexcursies langs de Stedelijke Ecologische Structuur, dat het park veel groen in de vorm van bomen, struiken, gazons, voetbalvelden en water bevat, maar dat er weinig ecologisch aan het beheer te ontdekken was. Door verbetering van de waterkwaliteit,  het aanleggen van natuurvriendelijke oevers en door minder intensief te maaien zou de kwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren. GroenLinks diende in die tijd een voorstel in bij de gemeenteraad om over te gaan tot ecologische inrichting en beheer van het park.

Half juni fietste Lammert Tiesinga langs het park Selwerd en hij wist niet wat hij zag. Het was een pracht van wilde bloemen, lang gras, en ook water met natuurlijke oevers en zelfs enkele drijvende eilandjes met veel gele lis, een toevluchtsoord voor watervogels. Het park heeft een metamorfose ondergaan. Zoiets geeft de groene burger moed. Je ziet dat een goed, op duurzaamheid gericht beleid en gezamenlijke inspanningen ook werkelijk resultaat opleveren. Park Selwerd is een prachtig voorbeeld, en zo zijn er meer plekken in de Stedelijke Ecologische Structuur waar de voorzitter enthousiast van wordt.

 

6 gedachten over “Voorzitter IVN Haren/Groningen verrast over park Selwerd

 1. Beste IVN voorzitter, verheug u niet te veel want binnenkort is het park een grote bouwput. U weet wel, die moskee die zo ontzettend dringend nodig in dat prachtige parkje moet staan.

 2. Ik schaar me achter de reactie van Margreet en Nieman.
  Beste Lammert Tiesinga, ik zou er een verslag van maken en veel foto’s toevoegen voor later als het park niet meer is.
  Kan u tegen eventuele nageslacht zeggen, “kijk ooit was er eens een mooi park in Selwerd, maar dat moest kapot vanwege een moskee”.
  Het zinnetje klinkt als een sprookje maar voor menigeen is het een nachtmerrie.

 3. Het park zal worden heringedeeld. Er zullen (van wat ik heb gehoord) meer bomen komen, parkeerplekken zullen verdwijnen en dus zal het park worden uitgebreid. Als men dan weer begint over de Moskee is dit van geen enkele waarde en dat om het volgende:
  1. De Moskee wordt niet zoveel groter.
  2. De nieuwbouw zal een fris uiterlijk geven aan het park.
  3. Het park wijkt niet voor de Moskee.

  Daarnaast lijken wij te vergeten dat er veel mensen in Paddepoel en Selwerd wonen die een Islamitische achtergrond hebben en dat betekent dat zij naar de Moskee komen en ook voor de nieuwbouw waren en zijn! Ook zij hebben een stem die gehoord moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *