Vredesdemonstratie voor Oekraïne | Groningen toont eenheid in strijd voor vrede

Op de Grote Markt in Groningen kwamen vandaag, 27 februari, honderden mensen samen om hun steun te uiten aan de Oekraïense bevolking. “Wat Rusland nu doet, zien we niet alleen als aanval op Oekraïne, maar als een aanval op het internationaal recht en Europa an sich”, zegt Nick Schoonebeek van de politieke jongerenorganisatie Lux Europae. “Na de Tweede Wereldoorlog zijn daar internationaal afspraken over gemaakt. Wat er nu gebeurt gaat daar volledig tegenin.”

(Alle foto’s: klik hier)

Een indrukwekkende samenkomst waar ons de gevolgen van deze oorlog onder de aandacht is gebracht en waar velen het niet droog hielden.  Men waarschuwt ons voor Putin die het niet alleen bij deze daad van agressie zal laten. En bijna aan het eind van de bijeenkomst komt het nieuws binnen dat Poetin het leger heeft bevolen om nucleaire wapen op scherp te zetten. We vrezen het ergste en de angst is voelbaar bij de aanwezige menigte. 

Vrede is niet vanzelfsprekend. Het volkslied:

Een oproep vanuit Groningen aan allen in de wereld in actie te komen om de val van Poetin in te luiden op weg naar een vreedzame wereld. Op deze website meer informatie over Support Ukraine klik hier 

Daarnaast een oproep Help to Ukraine. Er is van alles nodig nu de Russen alles vernietigen en de winkels plunderen. Onderstaand de gegevens om in contact te komen met de initiatief nemers en geld storten kan ook als steun voor het leger etc. U doet toch ook mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *