Vroege start estafetteloop voor Serious Request

bourgondise lopersVanmorgen, 20 december, gaf burgemeester Peter Rehwinkel om 08.05 uur het startschot vanaf de Leonard Springerlaan voor de Run for the Babies, een estafetteloop van Groningen naar Enschede. Locatie: parkeerplaats Leonard Springerlaan 29, tegenover Martiniplaza.

 

Het betreft een sponsorde estafetteloop van Groningen naar Enschede, waar dit jaar het Glazen Huis van 3FM staat. De gehele opbrengst van de loop – die verdubbeld wordt door de werkgever van de drie lopers – komt ten goede aan de actie van 3FM Serious Request.

Bourgondische Groningse hardlopers in actie voor het glazenhuis

Zeer recent begonnen als wilde grap om van Groningen naar Enschede hard te lopen, en nu zeer serieus.

Drie collega’s en vrienden Klaas Zwaagman, Henk Strijker en Wilco van den Hul hebben in het kader van de Serious Request actie van 3FM een zeer ambitieus idee bedacht. Zij gaan met zijn drieën op in estafettevorm hardlopend van Groningen naar Het Glazen Huis in Enschede. Dit betekent dat zij per persoon een kleine 45km (!) hardlopend zullen gaan afleggen. Deze tocht (door intimi al verbasterd tot ‘ de Hooghoudt Grolsch classic’) staat natuurlijk volledig in het teken van het ophalen van zoveel mogelijk geld om de babysterfte tegen te gaan.

Foto: Henk Tammens Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *