Vrouwelijke kandidaat-gemeenteraadsleden in debat over toekomst van Groningen

Women’s March Groningen en Stichting Stem op een Vrouw presenteren op vrijdagmiddag 16 november een verkiezingsdebat met vrouwelijke kandidaat-gemeenteraadsleden in Groningen. Met dit debat wordt vrouwelijke kandidaten, die verkiesbaar zijn voor de herindelingsverkiezingen op 21 november 2018, een podium geboden. In het Provinciehuis Groningen gaan zij in debat over hun plannen voor de nieuwe gemeente Groningen.

Slechts 35 procent van de raadsleden is vrouw
Iedere gemeente heeft baat bij een raad die haar inwoners goed representeert. In de binnenkort samengevoegde gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer is op dit moment echter slechts 35 procent van de raadsleden vrouw (Groningen 33 procent, Haren 41 procent en Ten Boer 31 procent). De kieslijsten voor de aanstaande verkiezingen tonen geen verbetering: gemiddeld 35 procent van de kandidaten van de deelnemende politieke partijen is vrouw (data: Stem op een Vrouw).

Floor Bakker van Women’s March Groningen: “Om het aantal vrouwen in de gemeenteraad te vergroten is het van belang dat kiezers kennismaken met verschillende vrouwelijke kandidaten. Daarom geven we hun met dit debat expliciet een podium.”

Inhoud
In drie rondes gaan de kandidaten het debat aan over de toekomst van Groningen. Bakker: “We zullen het bijvoorbeeld hebben over hoe de verschillende partijen kijken naar de energietransitie, veiligheid op straat en het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie.” Partijen die deelname aan het debat bevestigd hebben, zijn: SP, PvdA, GroenLinks, VVD, Student & Stad, 100% Groningen, D66 en CDA.*

Praktische informatie
Waar: Statenzaal, Provinciehuis Groningen
Wanneer: vrijdag 16 november, 15.00 – 17.00 uur

Toegang: Gratis toegankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *