Vuile Was manifestatie Paddepoel | “Wat kan jij doen” tegen kindermishandeling

Vandaag, 17 november, vuile was op het winkelcentrum aan de Dierenriemstraat in Paddepoel in Groningen. Stichting Praat was neergestreken voor de Vuile Was manifestatie. Ervaringsdeskundigen vertelden hun eigen geschiedenis en het winkelend publiek werd uitgenodigd om ervaringen te delen. Wist u dat gemiddeld in elke schoolklas één kind zit dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Alle reden dus om de vuile was letterlijk aan de waslijn te hangen.

De Groninger wethouder Zorg en Veiligheid Manouska Molema kwam uiteraard een kijkje nemen. Eerder, bij het van start gaan van de livestream over huiselijk geweld en kindermishandeling, zei zij: Bij het signaleren en aanpakken van kindermishandeling hebben we de hulp van onze inwoners nodig. De boodschap is dat je als omstander het verschil kunt maken.

Dat zit hem in kleine dingen zoals de tijd nemen voor iemand en vragen hoe het met hem of haar gaat. Aandacht voor het verhaal van een ander is de eerste stap naar het in gang zetten van hulp of het bieden van steun. De campagne “wat jij kan doen” sluit goed aan bij onze inspanningen om samen met de partners kindermishandeling te voorkomen, signaleren en bestrijden”.

Campagne “wat jij kan doen”

Van 14 tot en met 20 november is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. De gemeente Groningen organiseert sinds 2017 een publiekscampagne van twee weken om de bewustwording over dit thema te vergroten bij onze inwoners. De campagne is een samenwerkingsverband van WIJ Groningen, Veilig Thuis Groningen, GGD Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de gemeente. Hierbij maken we dit jaar gebruik van posters, flyers, social media en de website watjijkandoen.nl.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen Alle foto’s FocusGroningen: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *