Vuurwerkverkoop van start – Voorkom ongelukken en overlast

vuurwerkcollectie-1Steeds meer mensen storen zich aan overlast door vuurwerk en is er tegelijkertijd een toename in het aantal ongevallen van mens en dier. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op oudejaarsdag tussen 10:00 uur ’s ochtends en 02:00 uur ’s nachts.

 

Vuurwerk zorgt voor overlast

Het gaat over de overlast door het voortijdig afsteken van vuurwerk, waardoor veel mensen en dieren zich onveilig voelen. Maar ook over de tientallen gewonden, miljoen euro’s schade en duizenden kilo’s afval waar het nieuwe jaar mee wordt ingeluid. Tijdens de oudejaarsnacht is het bovendien op sommige plekken gevaarlijk om te ademen: de zware metalen die verwerkt zijn in het siervuurwerk kunnen dan voor een giftige smog zorgen. Vuurwerk kan heel feestelijk zijn, maar voorkom  overlast voor de omgeving.

Vuurwerkafval opruimen
Voor vuurwerkafval geldt hetzelfde als voor ander afval op straat: iedereen ruimt zijn eigen rommel op. Vuurwerkafval kan bovendien gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk dat het zo snel mogelijk verdwijnt. Maak vuurwerk dat niet is afgegaan onschadelijk voordat u het weggooit. Vuurwerkresten kunt u het beste verpakken in een gewone vuilniszak en buiten bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *