Waar zijn de Huisje Boompje Beestje bankjes in Paddepoel

De bankjes die het resulaat waren van het kunstproject ‘Huisje Boompje Beestje’ van de beeldende kunstenaars Yvonne Moorlag en Gea Koopman, waren in verband met de nieuwbouw activiteiten aan de Zonnelaan in Paddepoel weggehaald en zouden herplaatst worden. We hebben een aantal pogingen ondernomen en de antwoorden blijven uit. De wijk als werkplaats wordt dan ook niet serieus genomen door de gemeente Groningen. Mogelijk zijn er wat herstelwerkzaamheden nodig en zal  het geld dan het probleem zijn? Veel betekende kunst voor de wijk kan zo maar niet verdwijnen!

De kunstenaars hebben de banken samen met de kinderen van groep zeven en acht van de inmiddels Dalton Bisschop Bekkersschool en wijkbewoners gemaakt. Nadat wethouder Jaap Dijkstra op 8 mei de ‘startslag’ had gegeven, zijn heel veel kleurige tegels tot duizenden stukjes mozaïek geslagen. En daarmee zijn, als pilot van het project ‘De wijk als werkplaats’, twee stenen banken helemaal ‘aangekleed’.

Gea en Ivonne dienden hun plan voor een project met mozaïkbanken destijds in als project voor en door de wijk. De wijk, en dan vooral het schoolplein, werd echt een werkplaats. Jong en oud werkte aan de banken, iedereen mocht meedoen. En bewoners van Bernlef kwamen regelmatig even langs om te kijken of de werkzaamheden al vorderden.

4 gedachten over “Waar zijn de Huisje Boompje Beestje bankjes in Paddepoel

  1. Ja bij Zonnelaan /Bernlef stond ook altijd een …ook weggehaald en nu alles klaar is niet weer terug gezet..vind ik erg jammer…het staat zo mooi een mozaïek bankje en werd veel gebruik van gemaakt…hoop toch dat het weer terug geplaatst word..
    vriendelijke groeten

  2. Iedereen is zo softie. Bel de Gemeente constant op want die Ambtenaren doen net of ze gek zijn. Het is toch niet zo moeilijk om het terug te zetten,waarom moeten wij mensen altijd de Gemeente achter zijn kont aan zitten doe gewoon je werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *