Waarschuwingsschoten gelost bij controle op de Kastanjelaan

waarschuwingsschoten selwerd-1Bij de aanhouding van een 32-jarige automobilist uit Groningen hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ook werd pepperspray gebruikt. Bij de aanhouding raakte de verdachte licht gewond. Tijdens het sporenonderzoek werd ook nog een 63-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij weigerde te vertrekken.

waarschuwingsschoten selwerd-3Op de Kastanjelaan in de stad zagen surveillerende agenten een auto staan. Het was hen bekend dat de eigenaar van het voertuig werd gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van 143 dagen had openstaan. Een dag eerder was ook al geprobeerd om de man, die te boek staat als veelpleger, aan te houden. De 32-jarige had toen kans gezien om er vandoor te gaan.

Aanhouding op Zonnelaan
Agenten liepen naar de auto van de man en spraken hem aan. Toen de 32-jarige te horen kreeg dat hij was aangehouden, probeerde hij er wederom vandoor te gaan. Hij startte zijn auto en gaf gas. Een agent sloeg daarop een autoruit kapot en spoot pepperspray in de richting van de bestuurder. Desondanks zag de man kans om met zijn auto achteruit te rijden. Hij kwam daarbij in botsing met een andere politieauto. Om de bestuurder tot stoppen te dwingen werden meerdere waarschuwingsschoten gelost.

waarschuwingsschoten selwerd-2

Uiteindelijk stopte de Stadjer op de Zonnelaan en ging er te voet vandoor. Twee agenten wisten de verdachte te achterhalen. Wederom werd pepperspray gebruikt en na een worsteling lukte het hen om de man aan te houden. Daarbij raakte de verdachte licht gewond. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Op de Kastanjelaan werd vervolgens sporenonderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek werd een 63-jarige Stadjer aangehouden. Hij passeerde een afzetting en wilde ondanks diverse verzoeken niet vertrekken. Na verhoor mocht de man met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

Foto’s: Groningsnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *