PvdA Groningen moet nu sociaal gezicht laten zien

mensen - thuiszorg-1SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk hekelt de lakse houding van het college van B&W rondom de problemen in de thuiszorg. De SP begrijpt niet dat coalitiepartij PvdA toekijkt hoe D66-wethouder Schroor ruim 150 cliënten weken lang zonder zorg laat zitten en ruim 200 thuiszorgwerkers op straat zet. “Dit is het moment dat de PvdA zich kan laten gelden. Doet zij dit niet, dan is zij geen knip voor de neus waard”, aldus Dijk.

Vanaf januari zijn er forse problemen in de thuiszorg in Groningen. Zo moesten de FNV en de SP signaleren dat ruim 150 cliënten al weken geen thuiszorg ontvingen. Daarnaast bleek enkele weken geleden dat ruim 200 thuiszorgwerkers bij TSN ontslagen worden en cliënten daardoor hun vaste en vertrouwde hulp kwijtraken. Dijk: “Dit college bestaat uit vier partijen: D66, VVD, PvdA en GroenLinks. Helaas zien we tot nu toe niets van het sociale gezicht van de PvdA. Terwijl dat juist nu nodig is.”

groningen-paddepoel-caspormor-keukentafelgesprek-6De thuiszorgwerkers zullen komende weken met een tent op de Grote Markt actievoeren. “De SP gaat de thuiszorgwerkers en -cliënten door middel van een fotoactie steunen om zo de solidariteit van Stadjers met de thuiszorg te tonen”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. De SP roept Stadjers op de actievoerders een hart onder de riem te komen steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *