Wallage en Kamminga leiden dialoogtafel gaswinningsgebied

aan tafel provincie groningen

Jacques Wallage en Pieter van Geel overhandigen het rapport ‘Aan tafel!’ aan commissaris van de Koning Max van den Berg

Jan Kamminga en Jacques Wallage worden de voorzitters van de dialoogtafel voor het gaswinningsgebied. Dat heeft commissaris van de Koning Max van den Berg op donderdag 30 januari bekendgemaakt tijdens de presentatie van het rapport Aan tafel!’  in Loppersum. Het rapport is opgesteld in opdracht van de provincie Groningen. De dialoogtafel is bedoeld voor gesprekken tussen bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheden en moet het geschonden vertrouwen in Noordoost-Groningen herstellen en het gebied nieuw perspectief bieden.

Doel van de dialoogtafel
Het rapport van de Commissie Meijer wordt het uitgangspunt voor de dialoogtafel. Het doel is om bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en lokale overheden te betrekken bij de ontwikkeling van de plannen en de te nemen besluiten voor het gaswinningsgebied. Het kabinet, de provincie Groningen, de betrokken gemeenten en de NAM zijn akkoord gegaan met de oprichting van de dialoogtafel.
Kamminga en Wallage
Jan Kamminga (VVD) is voorzitter van NVMP/Vastgoed Belang en is eerder onder meer werkzaam geweest als commissaris van de Koningin van Gelderland. Jacques Wallage (PvdA) is voorzitter van de Raad voor Openbaar Bestuur en oud-burgemeester van Groningen.

Meer informatie over het rapport is te vinden in het dossier gaswinning.

Bron en foto: Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *