Wanneer komt er vorst en hoe lang laten we ons bestelen?

groningen-paddepoel-winkelcentrum-sns bank-dierenriemstraat (1 van 1)We waren even bij de visboer op de parkeerplaats op het winkelcentrum Selwerd. We krijgen weer vorst zei een dame zittend op een bankje te wachten op haar gebakken vis. Nee, de vorst komt pas op 30 april liet een ander zich ontvallen. Nou, ben er niet jaloers op zei een andere klant. Mee eens maar zij hebben geen armoede, de auto staat klaar en de was wordt gedaan. Geen huurachterstanden, nee leven als een prins!

En dan natuurlijk het gesprek van de dag. Weer worden we bestolen. Weg alle geld  door die managers in wit gestreepte pakken van de SNS waar wij weer voor mogen bloeden. En moeten we nog vertrouwen hebben in TOEZICHT van de Nederlandse Bank? Het zou toch anders worden in 2008 hadden ze in Den Haag beloofd!  Hoe lang pikt de bevolking het nog. Rovers in Den Haag die de pensioenen inmiddels met 20% hebben doen afnemen en nog even een graantje meepikken aan het spaargeld die met goed management van de burger tot stand is gekomen. Dan de wijk Selwerd. De wijk zou toch aandacht krijgen van de Groninger politiek? Kletspraatjes, laat ze maar eens een politiek café in de wijk organiseren. Laat ze vertellen wie ze zijn, wat ze doen en welke betekenis ze nog voor ons hebben. Zeker, het is nog te doen wat in andere landen nog erbarmelijk is, maar zeg nu eerlijk; als je steelt bij de Albert Heijn wordt je opgepakt. Als Den Haag aan het roven is kijken we gezapig toe en laten we het over ons heen komen. Tijd om in actie te komen!

Toch een fijn weekend zei de dame die begon over de vorst. Haar man, slecht te been, had de tafel al gedekt en samen nuttigen ze het gebakken visje iedere zaterdag onder het genot van een glaasje rode en witte wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *