Warenmarkt en gemeente Groningen verbeteren samenwerking

foto: henk tammens gemeente groningen

Op maandag 8 december jl. ondertekenden wethouder Joost van Keulen namens de gemeente Groningen en mevr. Bleeker namens de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel een convenant. In het convenant staan uitgangspunten en afspraken tussen de gemeente en de warenmarkt ter verbetering van de samenwerking in het algemeen, maar met name bij evenementen. Belangrijkste uitgangspunt is dat beide partijen belang hebben bij een aantrekkelijke binnenstad waar bezoekers graag verblijven. De ondertekening vond plaats tijdens de achterbanvergadering van de vereniging.

Groningen heeft een bruisende binnenstad waarin altijd iets te doen is en waar ruimte is voor evenementen. Belangen van bestaande ondernemers, waaronder die op de warenmarkt, moeten worden afgewogen tegenover het organiseren van evenementen en andere activiteiten. Beide partijen werken nu samen aan een Draaiboek Markt en Evenementen, waarin de afspraken uit het convenant verder worden uitgewerkt. Deze afspraken drukken de gezamenlijke belangen uit die beide partijen hebben. Het elkaar tijdig informeren moet zorgen voor een goede verstandhouding. Dit draaiboek is binnenkort gereed.

Daarnaast is de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel betrokken bij de vorming van de Binnenstadsvisie. Hierbij beoogt de gemeente in nauwe samenspraak met andere gebruikers zoals de Groningen City Club, de Koninklijke Horeca Nederland, evenementenorganisatoren én de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel te komen tot een gedragen beeld voor de toekomst van de Groninger binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *